El plàstic PVC permet una gran varietat de colors i textures, que fan d’aquest material un element ideal per a crear multitud de suports per a documentació i arxiu.

La seva flexibilitat i bona resistència, el fan recomanable per a tots els usos i permet la personalització mitjançant la impressió en offset i serigrafia, el gravat en sec, el termogravat, etc.

Aquest material té diferents gruixàries que es mesuren per microns.

Llegir més

El plàstic pot ser transparent o opac. Les gruixàries més utilitzades dels transparents són 100, 150, 200 i 250 microns i, pel que fa als opacs, la més habitual és la de 300 microns.

El plàstic transparent i incolor s’anomena cristall i al transparent de colors, cristall color. Aquest està disponible en blau, vermell, verd i groc com a els colors estàndards, però cada cop s’utilitzen menys.

Al mateix temps, el plàstic cristall es pot trobar amb diferents acabats com cristall, lluent, mat o gofrat.

A la categoria dels plàstics opacs hi ha una gran varietat de colors i textures, com els plàstics anomenats escumejats, la gruixària dels quals està entre 1 100 i 1 200 microns, que es fan servir principalment per a la fabricació de carpetes de gran qualitat.

A més, el PVC es pot imprimir amb qualitat offset, sempre sobre una gruixària mínima de 350 microns i en plàstic de qualitat print. Aquest plàstic porta un tractament anomenat corona per tal que les tintes puguin ancorar sobre la seva superfície.